Πορεία Προς την Κορυφή

Γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που δουλεύουν γι’ αυτό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥΣΑΜΑΔΩΝ Μ.ΕΠΕ

1949 – Ίδρυση εταιρείας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥΣΑΜΑΔΩΝ Μ.ΕΠΕ ξεκίνησε μεταπολεμικά το 1949 στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού. Το σημείο ίδρυσής της, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην κατασκευή και εμπορία τεντών και καλυμμάτων παντός τύπου.

1958

Η ραγδαία ανάπτυξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥΣΑΜΑΔΩΝ Μ.ΕΠΕ την οδήγησε το 1958 στην αγορά της Πάτρας. Σε ένα εργοστάσιο πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής κατασκεύαζε κατ’ αποκλειστικότητα αντίσκηνα, τέντες και καλύμματα φορτηγών για το Ελληνικό Στρατό.

1969

Σχεδόν παράλληλα το 1969 επεκτείνεται επιχειρηματικά στο Μεταξουργείο με την ίδρυση βιοτεχνίας τεντών και μουσαμάδων για φορτηγά αυτοκίνητα.

1971

Το 1971 η εταιρεία εδρεύει αρχικά στον Πειραιά κι εν συνεχεία στον Κηφισό, όπου θα κατακτήσει την τέχνη της τέντας.

1981

Δέκα χρόνια μετά το 1981, υπακούοντας τις ανάγκες της εποχής και της ραγδαίας αύξησης των φορτηγών θα ασχοληθεί κυρίως με την κατασκευή μουσαμάδων σε φορτηγά αυτοκίνητα και με τέντες μεγάλων διαστάσεων. Το κατάστημα στο Αιγάλεω θα αποτελέσει το πιο γνωστό σημείο πώλησης και κατασκευής μουσαμάδων σε φορτηγά αυτοκίνητα, απογειώνοντας το όνομα στο χώρο.

1990

Στα τέλη του 1990, ο υιός αναλαμβάνει την διοίκηση της επιχείρησης. Διατηρεί την άριστη ποιότητα των υλικών και συνεχίζει την μοναδική χειροποίητη τέχνη. Παράλληλα εξοπλίζει τα καταστήματα με μηχανολογικό εξοπλισμό και αυξάνει το εργατικό δυναμικό.

2002

Στις αρχές του 2002, θέλοντας να εξελίξει τον τρόπο επιγραφοποίησης, δημιουργεί και στελεχώνει τμήμα ψηφιακής εκτύπωσης.

2004

Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και η τεχνογνωσία των συνεργατών θα εξελίξουν τόσο το τμήμα, ώστε το 2004 δυο μόλις χρόνια μετά, θα προστεθούν 4 νέα μηχανήματα εκτύπωσης, κοπής και πλαστικοποίησης. Παράλληλα η εταιρεία στελεχώνει δημιουργικό τμήμα για την δημιουργία και προσαρμογή οποιασδήποτε μακέτας, ενώ το τμήμα επικόλλησης και εφαρμογής, αναβαθμίζει τις παροχές και τις δυνατότητες παραγωγής. Η εταιρεία μουσαμάδων και ψηφιακών εκτυπώσεων αποτελεί πλέον την πιο ισχυρή δύναμη στο κλάδο των φορτηγών αυτοκινήτων και μπορεί επάξια να συναγωνιστεί τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών εκτυπώσεων στον ελλαδικό χώρο.

Η εφαρμογή και πιστοποίηση της εταιρείας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2000 ως προς την ποιότητα κατασκευής αποτελεί ουσιαστική πρωτοπορία για το κλάδο.

Τέλος η ένταξη στην διαδικασία δημιουργίας δικτύου καταστημάτων franchise αποδεικνύει την δύναμη και το κύρος της.